Enkel påsktårta
Ingredienser till kakan:
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
50 g smör (smält)
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Ingredienser till citronglasyren:
2 dl florsocker
1–2 msk färskpressad citronjuice
Rivet skal från ½ citron (valfritt för mer smak)
Så här gör du:
Sockerkaka:
Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en sockerkaksform.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
Smält smöret, blanda det med mjölken och rör ner i äggsmeten.
Blanda mjöl och bakpulver, och vänd försiktigt ner i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i ca 30–35 minuter mitt i ugnen.
Låt svalna något innan du stjälper upp kakan.
Citronglasyr:
Blanda florsocker med citronjuice tills du får en lagom rinnig glasyr.
Ringla över den kalla kakan och toppa gärna med lite citronskal.