Enkel påsktårta

Ingredienser till kakan:

  • 3 ägg

  • 2,5 dl strösocker

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 50 g smör (smält)

  • 1 dl mjölk

  • 3 dl vetemjöl

  • 2 tsk bakpulver

Ingredienser till citronglasyren:

  • 2 dl florsocker

  • 1–2 msk färskpressad citronjuice

  • Rivet skal från ½ citron (valfritt för mer smak)

Så här gör du:

Sockerkaka:

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en sockerkaksform.

  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.

  3. Smält smöret, blanda det med mjölken och rör ner i äggsmeten.

  4. Blanda mjöl och bakpulver, och vänd försiktigt ner i smeten.

  5. Häll smeten i formen och grädda i ca 30–35 minuter mitt i ugnen.

  6. Låt svalna något innan du stjälper upp kakan.


Citronglasyr:

  1. Blanda florsocker med citronjuice tills du får en lagom rinnig glasyr.

  2. Ringla över den kalla kakan och toppa gärna med lite citronskal.

Privacy policy

OK