Ingredienser:
600 g grytbitar av lamm (t.ex. bog eller stek)
2 msk olivolja
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 morötter, skivade
1 palsternacka (eller potatis), tärnad
1 burk krossade tomater (400 g)
2 msk tomatpuré
2 dl vatten eller köttbuljong
1 tsk torkad timjan
1 tsk rosmarin
Salt och peppar efter smak
1 lagerblad
(Valfritt: 1 dl rött vin för extra mustighet)
Enkel lammgryta
Gör så här:
Hetta upp oljan i en gryta och bryn lammköttet tills det får fin färg.
Tillsätt lök och vitlök, fräs i ett par minuter.
Rör ner tomatpuré, krossade tomater, vatten/buljong, morötter, palsternacka, kryddor och ev. vin.
Lägg i lagerbladet och låt allt småkoka under lock i ca 1,5–2 timmar, tills köttet är riktigt mört. Rör då och då.
Smaka av med salt och peppar. Ta bort lagerbladet innan servering.